12.01.2015

Bucuresti: No Pants Day la metrou (Galerie foto)

No Pants Day la metrou a ajuns in acest an si in Bucuresti. Evenimentul face furori de cativa ani in cateva tari ale lumii, dar abia acum cineva l-a organizat si in Romania.

Cum sta treaba?

Cei care doresc sa participe la acest eveniment se aduna la un punct de intalnire (care a fost Hanul lui Manuc), raman in boxeri sau pantaloni scurti, iar apoi calatoresc cu metroul.


Desi initial cei de la Metrorex s-au cam "rastit" la organizatori, amenintand cu amenzi si politie, pana la urma s-au domolit.

Pe pagina de Facebook a evenimentului se arata ca nu au fost incidente, iar compania ce se ocupa cu transportul in subteran a decis astfel: "Politia Metrorex a spus ca nu o primească nimeni amenda atat timp cat se respecta indicațiile din eveniment ( boxeri, pantaloni scurti )".

De ce ar face cineva asa ceva? Pai... pentru distractie, in primul rand. Insa exista si un motiv de ordin social. Iata ce au spus organizatorii:
"Desi noi o facem pentru că este ceva fun, sunt oameni care chiar nu au haine destule, pentru ca in viata nu toată lumea are sanse egale. De aceea, duminica, la punctul de întâlnire de la Hanul lui Manuc, o să facem un punct de colectare a hainelor pe care le aveţi prin casa si nu le mai folosiţi, urmand apoi a fi donate către un cămin care se ocupa de persoanele nevoiase. Daca aveti si daca doriti, va asteptam cu hainele intr-o plasa separata."
I-am intrebat pe organizatori unde vor merge aceste donatii. Se pare ca hainele aduse de voluntari vor merge catre Asociatia Carusel, pentru persoanele evacuate din strada Vulturilor din sectorul 3 al Capitalei (afla mai multe detalii AICI despre acest caz).

E pacat, totusi, ca nu s-a insistat mai mult pe faptul ca evenimentul are si un scop caritabil.  Dar sper ca vor tine minte acest aspect, iar anul viitor vor insista mai mult asupra donatiilor.

Nu ma intelegeti gresit, sunt pro activitati iesite in comun, insa exista si alte idei sau campanii care au nevoie de promovare, macar de jumatate din cea de care a beneficiat No Pants Day.
 
Toate ca toate, insa bucurestenii care au participat la ziua fara pantaloni la metrou s-au distrat.

Iata cateva poze: 











 Foto via Facebook.

Voi ce parere aveti de aceasta initiativa? E una fara rost sau e ceva amuzant? De care tabara sunteti? :-) 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...